30. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se, jak připravit lahodné a exotické kuře v kari se šafránem. Tento recept vám ukáže krok za krokem, jak dosáhnout dokonalého spojení aromat koření a jemnosti masa. Překvapte své chuťové buňky exotickým šmrncem a nechte se unést vůní a chutí tohoto příchutěmi bohatého jídla. Zvyšte své kulinářské dovednosti s touto jednoduchou, ale úžasnou, kuřecí specialitou!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 0,5 g šafránu
- 400 ml kuřecího vývaru
- 200 ml kokosového mléka
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- Na dochucení: sůl, čerstvě mletý černý pepř, citrónová šťáva
- Na podávání: čerstvá koriandr
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
- Ve velké pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme kari koření, kmín a šafrán a krátce restujeme.
- Přidáme kuřecí maso a opékáme ho z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přilijeme kuřecí vývar a kokosové mléko.
- Necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud se maso dokonale propeče a omáčka zhoustne.
- Pokud je omáčka příliš tekutá, smícháme kukuřičný škrob s trochou vody a přidáme do omáčky. Vaříme, dokud nezhoustne.
- Omáčku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a citrónovou šťávou.
- Podáváme posypané čerstvým koriandrem a jako přílohu můžeme podávat rýži nebo naan chlebíčky.