26. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na chutné jídlo plné exotických chutí? Vyzkoušejte naši verzi tradičního indického jídla – kuře v indickém kari. Tato lahodná kombinace kuřecího masa, exotických koření a omáčky na bázi jogurtu a rajčat vás určitě nadchne. S tímto receptem si připravíte domácí kari plné chuti, které potěší jak vaši rodinu, tak i hosty na večírku. Nechte se unést vůní a okolí indické kuchyně a objevte nové chuťové dobrodružství s naším receptem na kuře v indickém kari.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce indického kari koření
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájena na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce zázvoru, jemně nasekaného
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 200 ml kokosového mléka
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky a smíchejte je s indickým kari kořením a solí. Nechte 15 minut marinovat.
- V hluboké pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor až změknou. Přidejte papriku a kuřecí kousky a opečte z obou stran dozlatova.
- Přidejte kokosové mléko, rajčatový protlak a cukr. Promíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 15 minut, dokud kuře není měkké a omáčka se zredukuje.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Ochutnejte a podle potřeby přidejte další koření, sůl a pepř.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte nasekaným koriandrem.