26. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuře v kari
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na chutné jídlo plné exotických chutí? Vyzkoušejte naši verzi tradičního indického jídla – kuře v indickém kari. Tato lahodná kombinace kuřecího masa, exotických koření a omáčky na bázi jogurtu a rajčat vás určitě nadchne. S tímto receptem si připravíte domácí kari plné chuti, které potěší jak vaši rodinu, tak i hosty na večírku. Nechte se unést vůní a okolí indické kuchyně a objevte nové chuťové dobrodružství s naším receptem na kuře v indickém kari.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce indického kari koření
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájena na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce zázvoru, jemně nasekaného
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandr na ozdobení

Postup

  1. Nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky a smíchejte je s indickým kari kořením a solí. Nechte 15 minut marinovat.
  2. V hluboké pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor až změknou. Přidejte papriku a kuřecí kousky a opečte z obou stran dozlatova.
  3. Přidejte kokosové mléko, rajčatový protlak a cukr. Promíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 15 minut, dokud kuře není měkké a omáčka se zredukuje.
  4. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Ochutnejte a podle potřeby přidejte další koření, sůl a pepř.
  5. Servírujte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *