15. 3. 2025
Autor: Eliška Krejčová
Kuře v červeném víně Coq
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo francouzské kuchyně‌ s naším ⁣receptem na „Kuře v červeném‌ víně⁢ Coq au ⁤Vin“. Tento tradiční pokrm kombinuje ​jemné kuřecí ⁤maso s bohatou a ‍aromatickou omáčkou z ⁣červeného vína, čerstvých bylinek ⁣a šťavnatých žampionů. ⁣Ideální volba pro ⁣slavnostní večeři nebo nedělní oběd. Užijte si‌ krok za krokem průvodce, díky kterému⁢ bude vaše kuře perfektně uvařené a‌ plné ​chuti.⁣ Navštivte náš web pro ⁣více inspirace v kulinářském světě!

Suroviny

  • 1 celé kuře,​ nasekané na porce
  • 250 ml červeného ‍vína
  • 200 g slaniny, ​nakrájené na kostičky
  • 200 g čerstvých žampionů, pokrájených
  • 2 střední cibule, nakrájené
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2⁢ bobkové ​listy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový⁣ olej pro smažení

Postup

  1. Na⁢ velké pánev přidejte trochu olivového oleje​ a na středním‌ plameni osmažte kostky slaniny, dokud nejsou křupavé. Vyjměte je⁤ a odložte stranou.
  2. Ve stejné pánvi⁤ přidejte kuřecí kousky ⁢a osmahnete je ze⁤ všech stran dozlatova. Poté je také ​vyjměte a odložte k‍ boku.
  3. Do téže​ pánve teď ⁤přidejte⁣ cibuli a česnek, a ‍restujte,⁣ dokud nezměknou. Poté přidejte mrkev a žampiony a restujte pár minut.
  4. Přilijte červené víno, přidejte rajčatový protlak, tymián,‍ bobkové listy a osolené a ​opepřené⁢ kuře. Vraťte do pánve i osmaženou slaninu.
  5. Přiveďte směs k varu, ⁢poté kryjte a na mírném ohni duste asi 45‌ minut do měkka kuřete.
  6. Případně odstavte ⁤z ohně a nechte odležet před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *