11. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře v červeném víně
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý recept na kuře v červeném víně? Navštivte naši stránku a objevte jednoduchý a chutný recept, který vás okouzlí! Toto jemné jídlo se připravuje s využitím kvalitního kuřecího masa, které se dusí v lahodné směsi červeného vína, aromatických bylinek a zeleniny. Výsledkem je jemné a šťavnaté maso s bohatou a vábnou omáčkou, která se skvěle hodí k příloze. Přidejte k tomu trochu vaší kreativity a přizpůsobte recept svým chuťovým preferencím. Jděte do toho a připravte si kuře v červeném víně, které vás i vaše hosty ohromí!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (nejlépe stehna)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 200g slaniny
  • 500ml červeného vína
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli, česnek, mrkev a slaninu nakrájejte na drobné kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm kuřecí maso z každé strany, dokud není zlatavě hnědé. Následně maso vyjměte z hrnce a odložte stranou.
  3. Do stejného hrnce přidejte nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a slaninu. Smažte, dokud se cibule nezezlátne a zbytek zeleniny nezměkne.
  4. Přidejte zpět kuřecí maso do hrnce a zalijte červeným vínem. Povařte alespoň 5 minut, aby se alkohol z víně vypařil.
  5. Přidejte kuřecí vývar, bobkové listy, tymián a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Hrnec přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni po dobu 45-60 minut, nebo dokud není kuřecí maso měkké a šťavnaté.
  7. Před podáváním můžete pokrm dochutit podle potřeby a případně zahustit omáčku pomocí škrobu.
  8. Servírujte s rýží nebo opékanými bramborami a dobrou chlebovou bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *