11. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na kuře v červeném víně? Navštivte naši stránku a objevte jednoduchý a chutný recept, který vás okouzlí! Toto jemné jídlo se připravuje s využitím kvalitního kuřecího masa, které se dusí v lahodné směsi červeného vína, aromatických bylinek a zeleniny. Výsledkem je jemné a šťavnaté maso s bohatou a vábnou omáčkou, která se skvěle hodí k příloze. Přidejte k tomu trochu vaší kreativity a přizpůsobte recept svým chuťovým preferencím. Jděte do toho a připravte si kuře v červeném víně, které vás i vaše hosty ohromí!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nejlépe stehna)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 200g slaniny
- 500ml červeného vína
- 500ml kuřecího vývaru
- 2 bobkové listy
- 1 lžička tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli, česnek, mrkev a slaninu nakrájejte na drobné kostičky.
- V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm kuřecí maso z každé strany, dokud není zlatavě hnědé. Následně maso vyjměte z hrnce a odložte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a slaninu. Smažte, dokud se cibule nezezlátne a zbytek zeleniny nezměkne.
- Přidejte zpět kuřecí maso do hrnce a zalijte červeným vínem. Povařte alespoň 5 minut, aby se alkohol z víně vypařil.
- Přidejte kuřecí vývar, bobkové listy, tymián a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Hrnec přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni po dobu 45-60 minut, nebo dokud není kuřecí maso měkké a šťavnaté.
- Před podáváním můžete pokrm dochutit podle potřeby a případně zahustit omáčku pomocí škrobu.
- Servírujte s rýží nebo opékanými bramborami a dobrou chlebovou bagetou.