31. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře v burgundském víně
zdroj: Recepty 24/7

Chcete vyzkoušet lahodné jídlo, které vaše chuťové pohárky okouzlí? Zkuste si připravit kuře v burgundském víně, připravené s láskou a pečlivě vybranými surovinami. Tato výjimečná a elegantní pokrm kombinuje šťavnaté kousky kuřete s bohatou omáčkou z kvalitního burgundského vína, zeleniny a bylinek. Vynikající chutě se budou perfektně doplňovat a vytvoří vám nezapomenutelný zážitek při každém soustu. Připravte si tento recept na kuře v burgundském víně a nechte se unést do světa skvělých chutí a vůní francouzské kuchyně.

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 500 ml burgundského vína
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup

  1. Stehna omyjte a osušte. Slaninu nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm stehna z obou stran do zlatova. Poté je vyjměte z pánve a odložte stranou.
  4. Do pánve přidejte slaninu a smažte ji, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nezezlátne.
  6. Posypte moukou a důkladně promíchejte.
  7. Přidejte burgundské víno a kuřecí vývar a nechejte vařit, dokud se omáčka nezacelí. Občas zamíchejte.
  8. Přidejte zpět opékaná kuřecí stehna, přikryjte pokličkou a vařte asi 40 minut, nebo dokud je maso měkké. Občas obracíme.
  9. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  10. Podávejte s rýží nebo bramborami a ozdobte čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *