25. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné kuře v Bourguignonském stylu s bohatou omáčkou plnou aromatických bylin a smažených žampionů. Tento tradiční francouzský recept bude rozhodně oslavou chuti a dokonalým způsobem, jak udělat váš oběd nebo večeři něčím zvláštním. Vyzkoušejte tento exkluzivní recept ještě dnes!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 200 g žampionů
- 1 lžíce hladké mouky
- 400 ml červeného vína
- 400 ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou vyndáme.
- Na stejném tuku osmahneme kuře, které zprudka opečeme z obou stran.
- Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájenou mrkev.
- Přidáme nakrájené žampiony a pokračujeme v pečení do změknutí žampionů.
- Přidáme osmahanou slaninu a prolisovaný česnek.
- Posypeme hladkou moukou a necháme krátce probublat.
- Přilijeme červené víno a necháme vařit asi 5 minut.
- Přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.