23. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné Kuře tikka masala s rýží, exotické indické jídlo plné kořeněných chutí. Tento recept nabízí kombinaci šťavnatého kuřecího masa marinovaného v jogurtu a aromatických koření, podávané s lahodnou omáčkou masala a rýží Basmati. Připravte si tento lahodný pokrm doma a pořiďte si chuť Indie do svého jídelníčku!
Suroviny
- 600g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na drobné kousky
- 4 stroužky česneku nasekané
- 2 lžičky čerstvého zázvoru nastrouhaného
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 400g rajčat nakrájených na kousky
- 200ml smetany ke šlehání
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petržel na ozdobení
Postup
- Na rozpálené pánvi smažte cibuli, česnek a zázvor, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte kmín, kurkumu a papriku a smažte je spolu s masem asi minutu.
- Přidejte rajčata a vařte asi 10 minut, dokud se omáčka nezhoustne.
- Přidejte smetanu ke šlehání a citronovou šťávu, promíchejte a vařte ještě 5 minut.
- Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte s vařenou rýží a ozdobte čerstvou petrželí.