23. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuře tikka masala s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné Kuře tikka masala s rýží, exotické indické jídlo plné kořeněných chutí. Tento recept nabízí kombinaci šťavnatého kuřecího masa marinovaného v jogurtu a aromatických koření, podávané s lahodnou omáčkou masala a rýží Basmati. Připravte si tento lahodný pokrm doma a pořiďte si chuť Indie do svého jídelníčku!

Suroviny

  • 600g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na drobné kousky
  • 4 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru nastrouhaného
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400g rajčat nakrájených na kousky
  • 200ml smetany ke šlehání
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petržel na ozdobení

Postup

  1. Na rozpálené pánvi smažte cibuli, česnek a zázvor, dokud cibule nezezlátne.
  2. Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
  3. Přidejte kmín, kurkumu a papriku a smažte je spolu s masem asi minutu.
  4. Přidejte rajčata a vařte asi 10 minut, dokud se omáčka nezhoustne.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání a citronovou šťávu, promíchejte a vařte ještě 5 minut.
  6. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.
  7. Servírujte s vařenou rýží a ozdobte čerstvou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *