22. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuře tikka masala s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné kuře tikka masala s aromatickou rýží. Tento klasický indický pokrm je plný exotických koření a jemných chutí, které určitě okouzlí vaše chuťové buňky. Připravte si ho snadno doma a dopřejte si dokonalou kombinaci kuřecího masa s omáčkou z rajčat, smetany a šťávy z citronu. Bon appétit!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 2 cibule nakrájené na kostičky
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 2 cm zázvoru nakrájeného na tenké plátky
  • 400g rajčat nakrájených na kostičky
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor, dokud nezměknou.
  2. Přidejte kuřecí maso a orestujte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte kari koření, kurkumu, mletou papriku, sůl a pepř a vařte 1-2 minuty, aby se chuť koření uvolnila.
  4. Přidejte nakrájená rajčata a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání a vařte dalších 5 minut. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Podávejte s vařenou rýží a můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *