22. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné kuře tikka masala s aromatickou rýží. Tento klasický indický pokrm je plný exotických koření a jemných chutí, které určitě okouzlí vaše chuťové buňky. Připravte si ho snadno doma a dopřejte si dokonalou kombinaci kuřecího masa s omáčkou z rajčat, smetany a šťávy z citronu. Bon appétit!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 2 cibule nakrájené na kostičky
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 2 cm zázvoru nakrájeného na tenké plátky
- 400g rajčat nakrájených na kostičky
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže k podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor, dokud nezměknou.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
- Přidejte kari koření, kurkumu, mletou papriku, sůl a pepř a vařte 1-2 minuty, aby se chuť koření uvolnila.
- Přidejte nakrájená rajčata a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte smetanu ke šlehání a vařte dalších 5 minut. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s vařenou rýží a můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.