23. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento chutný recept na kuře tikka masala s náhradou za fíkás. Kombinace koření a omáčky vás okouzlí a vaše chuťové buňky si pochutnají na lahodné indické kuchyni. Snažíte se najít nový způsob, jak připravit kuřecí maso? Tento recept je pro vás!
Suroviny
- 400g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (utlučené)
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kurkuma
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1/4 lžičky mletého skořice
- 1 lžička papriky
- 400g rajčat (nastrouhaná rajčata z konzervy)
- 200ml kokosového mléka
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
- čerstvá petrželka (na ozdobení)
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte utlučený česnek a nastrouhaný zázvor a osmažte asi minutu.
- Přidejte všechny koření (kmín, koriandr, kurkuma, kardamom, skořice, papriku) a nechte je provonět asi 1-2 minuty.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmažte ho z obou stran, dokud není zlatě hnědé.
- Přilijte nastrouhaná rajčata z konzervy a nechte omáčku provařit asi 10 minut.
- Přilijte kokosové mléko a nechte omáčku provařit dalších 5-10 minut, dokud nezhustne. Dochutte solí a pepřem.
- Servírujte kuře tikka masala s přílohou a ozdobte čerstvou petrželkou.