15. 12. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objvte svůdnou chuť autentického Kuře Tikka Masala bez čočky! Tento tradiční indický recept, plný bohatých koření a krémové omáčky, je ideální volbou pro milovníky pikantních chutí. Vyzkoušejte náš jednoduchý krok za krokem průvodce, jak připravit toto lahodné jídlo v pohodlí vaší kuchyně. Perfektní volba pro rodinnou večeři nebo speciální příležitosti!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 250 ml jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mletého kmínu
- 2 lžičky kurkumy
- 2 lžičky garam masala
- 1 lžička mletého čili
- 3 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 velký kus zázvoru, najemno nastrouhaný
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 1 plechovka (400 ml) rajčatového protlaku
- 200 ml smetany
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr na zdobení
- Na olej na smažení
Postup
- Ve velké míse smíchejte jogurt, citronovou šťávu, mletý koriandr, kmín, kurkumu, garam masala, čili, česnek a zázvor. Přidejte kuřecí kostky a promíchejte tak, aby byly všechny kousky oblečené marinádou. Nechte marinovat v chladničce nejméně 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Na středně velké pánvi rozehřejte trochu oleje a restujte cibuli, dokud nezezlátne. Přidejte marinované kuřecí kousky a smažte každou stranu po několik minut, dokud kuře není téměř hotové.
- Přidejte rajčatový protlak a smetanu, promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud kuře není úplně vařené a omáčka zhoustne. Chuť omáčky můžete upravit solí a pepřem.
- Podávejte posypané čerstvým koriandrem a doporučeně s rýží nebo naan chlebem.