15. 12. 2024
Autor: Martin Roubec
Kuře Tikka Masala bez čočky
zdroj: Recepty 24/7

Objvte svůdnou chuť autentického Kuře Tikka Masala bez čočky! Tento tradiční indický recept, plný bohatých koření a krémové omáčky, je ideální volbou pro milovníky pikantních chutí. Vyzkoušejte náš jednoduchý krok za krokem průvodce, jak připravit toto lahodné jídlo v pohodlí vaší kuchyně. Perfektní volba pro rodinnou večeři nebo speciální příležitosti!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
  • 250 ml jogurtu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžičky kurkumy
  • 2 lžičky garam masala
  • 1 lžička mletého čili
  • 3 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 velký kus zázvoru, najemno nastrouhaný
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 plechovka (400 ml) rajčatového protlaku
  • 200 ml smetany
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr na zdobení
  • Na olej na smažení

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte jogurt, citronovou šťávu, mletý koriandr, kmín, kurkumu, garam masala, čili, česnek a zázvor. Přidejte kuřecí kostky a promíchejte tak, aby byly všechny kousky oblečené marinádou. Nechte marinovat v chladničce nejméně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  2. Na středně velké pánvi rozehřejte trochu oleje a restujte cibuli, dokud nezezlátne. Přidejte marinované kuřecí kousky a smažte každou stranu po několik minut, dokud kuře není téměř hotové.
  3. Přidejte rajčatový protlak a smetanu, promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud kuře není úplně vařené a omáčka zhoustne. Chuť omáčky můžete upravit solí a pepřem.
  4. Podávejte posypané čerstvým koriandrem a doporučeně s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *