13. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kuře tikka masala je tradiční indické jídlo, které vás okouzlí svými bohatými kořeněnými chutěmi. Tento recept vám ukáže, jak snadno si ho připravit i doma. Kuřecí kousky jsou nejdříve marinovány ve směsi jogurtu a aromatických koření, poté jsou smažené a podávané v husté omáčce z rajčat, cibule a dalších lahodných surovin. Kuře tikka masala je ideální pokrm pro všechny, kteří milují exotické a pikantní lahůdky.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 2 lžíce tikka masala koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička garam masala koření
- 400 ml rajčatového případně kari omáčky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje
- sůl podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme. Necháme odležet.
- Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a jemně nakrájíme.
- V pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli. Smažíme dozlatova.
- Přidáme nakrájený česnek a zázvor a smažíme dalších pár minut.
- Přidáme tikka masala koření, mletý kmín, mletý koriandr, mletou kurkumu a mletou papriku. Promícháme a smažíme minutu, dokud se koření neuvoní.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud nenabere zlatavou barvu.
- Přidáme rajčatovou nebo kari omáčku a vaříme 10-15 minut, dokud maso nezměkne.
- Přidáme smetanu ke šlehání a garam masala koření. Vaříme dalších pár minut.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody.
- Podle chuti dochutíme solí.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.