13. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuře tikka masala
zdroj: Recepty 24/7

Kuře tikka masala je tradiční indické jídlo, které vás okouzlí svými bohatými kořeněnými chutěmi. Tento recept vám ukáže, jak snadno si ho připravit i doma. Kuřecí kousky jsou nejdříve marinovány ve směsi jogurtu a aromatických koření, poté jsou smažené a podávané v husté omáčce z rajčat, cibule a dalších lahodných surovin. Kuře tikka masala je ideální pokrm pro všechny, kteří milují exotické a pikantní lahůdky.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 2 lžíce tikka masala koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička garam masala koření
  • 400 ml rajčatového případně kari omáčky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme. Necháme odležet.
  2. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a jemně nakrájíme.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli. Smažíme dozlatova.
  4. Přidáme nakrájený česnek a zázvor a smažíme dalších pár minut.
  5. Přidáme tikka masala koření, mletý kmín, mletý koriandr, mletou kurkumu a mletou papriku. Promícháme a smažíme minutu, dokud se koření neuvoní.
  6. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud nenabere zlatavou barvu.
  7. Přidáme rajčatovou nebo kari omáčku a vaříme 10-15 minut, dokud maso nezměkne.
  8. Přidáme smetanu ke šlehání a garam masala koření. Vaříme dalších pár minut.
  9. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody.
  10. Podle chuti dochutíme solí.
  11. Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *