9. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
Kuře Teriyaki s jasmínovou rýží
zdroj: Recepty 24/7

Objevte krok za krokem jednoduchý recept na kuře Teriyaki s jasmínovou rýží, který přinese autentickou chuť Asie přímo na váš stůl. Idealní volba pro rychlý oběd či večeři, plná omamných aróm a lahodných ingrediencí. Připravte si skvělé kuřecí kousky marinované v teriyaki omáčce a podávané s voňavou jasmínovou rýží. Staňte se hvězdou kuchyně s tímto neodolatelným jídlem!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 200 g jasmínové rýže
  • 100 ml teriyaki omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 červená paprika
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Sezamová semínka na posypání

Postup

  1. Nejprve připravte kuřecí prsa. Očistěte je a nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete.
  2. V hlubší pánvi rozehřejte sezamový olej a přidejte nakrájené kuřecí kousky. Opečte ze všech stran dozlatova.
  3. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a nakrájenou červenou papriku. Restujte několik minut, dokud paprika nezměkne.
  4. Přilijte teriyaki omáčku a med. Dobře promíchejte a nechejte povařit na mírném ohni asi 10 minut, dokud kuře není dobře propečené a omáčka se trochu nezredukuje.
  5. Mezitím uvařte jasmínovou rýži podle návodu na obalu.
  6. Servírujte hotové kuře na talíři s uvařenou rýží. Posypte nakrájenými jarními cibulkami a sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *