7. 2. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Objevte chutné a aromatičtější kuře Tandoori se zeleninou! Tento tradiční indický recept je plný exotických koření, která dodají vašemu jídlu neodolatelnou vůni a chuť. V našem podrobném návodu najdete snadný postup přípravy, vhodný i pro začátečníky. Připravte si doma šťavnaté kuřecí maso marinované v bohaté směsi jogurtu a tandoori koření, doplněné čerstvou zeleninou pro osvěžující crunch. Perfektní jídlo pro každého milovníka pikantních chutí! Navštivte naší stránku pro více receptů a inspirace.
Suroviny
- 1 kg kuřecích stehen nebo prsíček
- 200 ml jogurtu
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce garam masala
- 1 lžíce papriky
- 2 lžičky mletého kurkumu
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 velký kus zázvoru, nastrouhaný
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 cibule, nakrájená na kousky
- Několik kousků brokolice (volitelné)
Postup
- V misce smíchejte jogurt, olej, limetkovou šťávu, česnek, zázvor a všechny koření dokud nevznikne hladká marináda.
- Kuřecí maso očistěte a pokud je potřeba, nakrájejte na menší kousky. Vložte kousky kuřete do marinády, promíchejte, dokud nejsou všechny kousky obaleny. Nechte marinovat alespoň 2 hodiny v lednici, ideálně přes noc.
- Předehřejte troubu na 200°C. Připravte plech vyložený pečicím papírem.
- Kuře vyjměte z marinády a rozložte na pečicí papír společně se zeleninou. Papriky, cibuli a brokolici rozmístěte kolem kuřecích kousků.
- Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut nebo dokud kuře není plně uvařené a zelenina měkká a lehce zapečená.
- Hotové kuře tandoori podávejte teplé, můžete doplnit čerstvým koriandrem a podávat s rýží nebo naan chlebem.