12. 9. 2024
Autor: Martin Roubec
Kuře Tandoori s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Objevte autentický recept na Kuře Tandoori s rýží, tradiční indický pokrm, který si zamilujete pro jeho bohatou chuť a jednoduchou přípravu. V našem podrobném návodu najdete krok za krokem, jak marinovat kuře v aromatické směsi koření a jogurtu pro dosažení dokonale křupavé a šťavnaté textury. Zahrnujeme také tipy na ideální přípravu nadýchané a voňavé rýže, která bude ideálním doplňkem k vašemu tandoori kuřeti. Vyzkoušejte tento exotický recept, který přenese vaše chuťové pohárky přímo do srdce Indie!

Suroviny

  • 500 g kuřecích stehen nebo prsíček, nakrájených na kousky
  • 200 g bílé rýže
  • 150 ml jogurtu
  • 2 lžíce tandoori masala koření
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr pro ozdobu

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte jogurt, tandoori masala, mletý česnek, mletý zázvor, citronovou šťávu, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí kousky do marinády a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
  3. Předehřejte troubu na 200°C.
  4. Rozložte marinované kuře na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olejem.
  5. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut nebo do zlatova a do měkka.
  6. Mezitím uvařte rýži podle návodu na balení.
  7. Servírujte pečené kuře Tandoori s vařenou rýží, posypané čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *