14. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře se smetanovou omáčkou a hříbkami
zdroj: Recepty 24/7

Objednejte si na oběd tuto lahodnou a rychlou chuťovku – kuře se smetanovou omáčkou a hříbkami. Suroviny snadno sehnáte a příprava je jednoduchá. Pojďte si vychutnat tento lahodný pokrm plný chutí!

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve si nakrájejte cibuli na drobné kousky a hříbky na plátky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené hříbky a osmahněte je spolu s cibulí asi 5 minut.
  4. Přidejte prolisovaný česnek a krájenou petrželku a míchejte dokud vůně nezačne stoupat.
  5. Přendejte smetanu a nechejte omáčku provařit a zhoustat asi 10 minut.
  6. Mezitím si osolte a opepřete kuřecí prsa a opečte je na pánvi dozlatova.
  7. Nakonec podávejte kuře zalité smetanovou omáčkou s hříbky a cibulí.

Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *