14. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si na oběd tuto lahodnou a rychlou chuťovku – kuře se smetanovou omáčkou a hříbkami. Suroviny snadno sehnáte a příprava je jednoduchá. Pojďte si vychutnat tento lahodný pokrm plný chutí!
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- čerstvá petrželka
- sůl
- olej na smažení
Postup:
- Nejprve si nakrájejte cibuli na drobné kousky a hříbky na plátky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájené hříbky a osmahněte je spolu s cibulí asi 5 minut.
- Přidejte prolisovaný česnek a krájenou petrželku a míchejte dokud vůně nezačne stoupat.
- Přendejte smetanu a nechejte omáčku provařit a zhoustat asi 10 minut.
- Mezitím si osolte a opepřete kuřecí prsa a opečte je na pánvi dozlatova.
- Nakonec podávejte kuře zalité smetanovou omáčkou s hříbky a cibulí.
Dobrou chuť!