26. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuře satay s arašídy
zdroj: Recepty 24/7

Kuře satay s arašídy je tradiční indonéské jídlo, které je plné lahodných chutí a exotických koření. Tento recept nabízí jednoduchý a rychlý způsob, jak si toto jídlo připravit i doma. Kousky kuřecího masa jsou marinovány v omáčce satay, která je připravená z kokosového mléka, arašídů, sójové omáčky a rozmanitých koření. Poté se kuře griluje, což zajišťuje krásně uzenou a šťavnatou chuť. Můžete si toto jídlo servírovat s omáčkou satay a ozdobit ho čerstvými bylinkami. Kuře satay s arašídy je velkým hitem na každé grilovací party a jeho ohromující chuť si získá srdce každého gurmána.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa
  • 50 g arašídového másla
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • šťáva z 1 limetky
  • šťáva z 1 citrónu
  • hrst nasekaných lístků koriandru
  • hrst nastrouhaných arašídů

Postup:

  1. Na špejle nástříhejte kuřecí maso.
  2. V míse smíchejte arašídové máslo, sójovou omáčku, hnědý cukr, rybí omáčku, mletý koriandr, mletý kmín, šťávu z limetky a šťávu z citrónu.
  3. Kuřecí maso namočte v marinádě a nechte v chladničce odpočívat minimálně 1 hodinu.
  4. Kuřecí špejle opečte na grilu nebo na pánvi.
  5. Servírujte s nastrouhanými arašídy a lístky koriandru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *