12. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Kuře satay
zdroj: Recepty 24/7

Náš recept na kuře satay je naprosto dokonalým spojením grilovaného kuřecího masa a exotické omáčky. Budete si moct vychutnat křehkou slávu kuřecích kousků obalených v pikantní marinádě a podávaných s lahodnou arašídovou omáčkou. Tento výjimečný pokrm je ideální volbou pro všechny milovníky asijské kuchyně, kteří rádi experimentují se zajímavými chutěmi. Získáte dokonalý mix pikantnosti, sladkosti a výrazných chutí, které vám jistě rozproudí chuťové buňky. Připravte si tuto lahůdku k obědu nebo večeři, rozžehněte oheň a užijte si skvělé zážitky při grilování kuřete satay.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, olej, citronovou šťávu, zázvor, česnek, koriandr, kmín, kurkumu, cukr a sůl v míse.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a vložte je do marinády. Dobře promíchejte, aby se kuře dostalo do kontaktu s marinádou ze všech stran. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, nejlépe však přes noc v lednici, aby se příchutě prolnuly.
  3. Po marinování předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Jestliže nemáte gril, můžete použít i grilovací pánev.
  4. Kuřecí kousky naneste na špejle a grilujte je asi 5-7 minut z každé strany, dokud nejsou krásně upečené a získají zlatohnědou barvu.
  5. Skuhovatelským kontrolujte, zda je kuře uvnitř řádně propečené.
  6. Kuře satay podávejte s omáčkou satay a přílohou podle vašeho výběru, například s rýží nebo sázenými nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *