15. 11. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo thajské kuchyně s naším receptem na kuře s thajskými bazalkami! Tento jednoduchý a rychlý recept nabízí dokonalou kombinaci chutí, které osloví každého milovníka exotických pokrmů. Užijte si šťavnaté kousky kuřecího masa smíchané s aromatickou thajskou bazalkou, čerstvými chilli papričkami a dalšími orientálními ingrediencemi. Připravte si doma autentický thajský pokrm, který zahřeje na těle i na duši. Ideální volba pro rodinnou večeři nebo jako zážitek pro vaše veganské a vegetariánské přátele s náhradními ingrediencemi. Podávejte s čerstvě uvařenou jasmínovou rýží pro kompletní gastronomický zážitek.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 velký hrst thajských bazalek (nebo normální bazalky, pokud nemáte na výběr)
- 2 lžíce oleje na smažení
- Chilli papričky podle chuti, nakrájené
Postup
- Předehřejte olej v woku nebo hluboké pánvi.
- Přidejte nasekaný česnek a chilli papričky, opékejte dokud česnek lehce nezhnědne.
- Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není téměř uvařené.
- Přidejte papriku a smažte další dvě minuty.
- Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Promíchejte a vařte, dokud není maso plně uvařené.
- Na závěr přidejte bazalku a smažte do změknutí listů.
- Podávejte ihned, nejlépe s rýží nebo nudlemi.