13. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objavte chutě Thajska s receptem na kuře s thajskou bazalkou. Tento jednoduchý a rychlý pokrm obohatí váš jídelníček o exotické aroma a pikantní dochuť, které jsou typické pro thajskou kuchyni. Vyzkoušejte krok za krokem připravit lahodné kuřecí kousky osmahnuté s čerstvou thajskou bazalkou, česnekem a chilli papričkami. Ideální volba pro zdravou večeři plnou chutí!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou nebo stehen, nakrájených na kousky
- 2 lžíce oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 velké červené chilli papričky, nasekané
- 1 šálek thajské bazalky (nebo jiného druhu, pokud není dostupná)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 čajová lžička cukru
- Šťáva z 1 limetky
- Na podávání: vařená rýže nebo nudle
Postup
- Ve velké pánvi nebo woku zahřejte olej na středně vysokém ohni.
- Přidejte česnek a chilli papričky. Restujte, dokud nezačnou vonět, asi 1 minutu.
- Přidat kuřecí kousky a smažit, dokud nejsou kuřecí kousky po celé ploše zlatavě hnědé.
- Ochutnejte sójovou omáčkou, rybí omáčkou a cukrem. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a kuře bylo pokryto omáčkou.
- Snižte teplotu na střední a vařte, dokud kuře nebude plně uvařené, asi 5-7 minut.
- Odstraňte pánev z tepla a vmíchejte thajskou bazalku a limetkovou šťávu.
- Podávejte ihned, ideálně s horkou rýží nebo nudlemi.