13. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
Kuře s thajskou bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chutě Thajska s receptem na kuře s thajskou bazalkou. Tento jednoduchý a rychlý pokrm obohatí váš jídelníček o exotické aroma a pikantní dochuť, které jsou typické pro thajskou kuchyni. Vyzkoušejte krok za krokem připravit lahodné kuřecí kousky osmahnuté s čerstvou thajskou bazalkou, česnekem a chilli papričkami. Ideální volba pro zdravou večeři plnou chutí!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou nebo stehen, nakrájených na kousky
  • 2 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 velké červené chilli papričky, nasekané
  • 1 šálek thajské bazalky (nebo jiného druhu, pokud není dostupná)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 čajová lžička cukru
  • Šťáva z 1 limetky
  • Na podávání: vařená rýže nebo nudle

Postup

  • Ve velké pánvi nebo woku zahřejte olej na středně vysokém ohni.
  • Přidejte česnek a chilli papričky. Restujte, dokud nezačnou vonět, asi 1 minutu.
  • Přidat kuřecí kousky a smažit, dokud nejsou kuřecí kousky po celé ploše zlatavě hnědé.
  • Ochutnejte sójovou omáčkou, rybí omáčkou a cukrem. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a kuře bylo pokryto omáčkou.
  • Snižte teplotu na střední a vařte, dokud kuře nebude plně uvařené, asi 5-7 minut.
  • Odstraňte pánev z tepla a vmíchejte thajskou bazalku a limetkovou šťávu.
  • Podávejte ihned, ideálně s horkou rýží nebo nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *