21. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pokrm „Kuře s pikantním fazolkem“ je lahodná kombinace kuřecího masa a dochuceného fazolového přílohy s pikantním nádechem. Tento recept se snadno připravuje a jeho výsledek je skvělá chuťová exploze. Nechte se okouzlit vůní a chutí tohoto jedinečného pokrmu, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Sledujte jednoduchý postup a vychutnejte si „Kuře s pikantním fazolkem“ jako výjimečnou večeři pro celou rodinu.
Kuře s pikantním fazolkem
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 400 g fazolí (černé nebo červené)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 rajčata
- 1 jalapeňo paprička (dle chuti)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kostky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek rozpřežeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Připravíme papriky tak, že je očistíme od semínek a nakrájíme na menší proužky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme ho dozlatova.
- Přidáme nakrájené papriky a jalapeňo papričku a smažíme do změknutí zeleniny.
- Přidáme fazole a rajčata a necháme vařit asi 10 minut, aby se všechny chutě propojily.
- Přidáme mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř podle chuti.
- Dusíme všechny suroviny spolu asi 5 minut a pak můžeme podávat.