25. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kuře s mozzarellou a bazalkou je lahodný, rychlý a jednoduchý recept, který potěší všechny milovníky italské kuchyně. Křupavé kuřecí prso je zapékáno s kvalitní mozzarellou a čerstvou bazalkou, čímž vzniká neodolatelná kombinace chutí. Tento sýtý a zároveň lehký pokrm je ideální pro večeři nebo oslavu s přáteli. Sledujte tento recept a připravte si jedinečné kuře s mozzarellou a bazalkou, které vás ohromí svou vůní i vzhledem.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 4 plátky mozzarelly
- svazek čerstvé bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 180°C.
- Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Nakrájíme je podélně, ale ne úplně na dva kusy, tak aby držely pohromadě.
- Dovnitř prsou vložíme plátky mozzarelly a listy bazalky.
- Prsa posolíme a opepříme z obou stran.
- Na pánvi zahřejeme olivový olej a opečeme prsa z obou stran, dokud nebudou zlatě hnědá.
- Nakrájíme česnek na tenká kolečka.
- Přidáme česnek do pánve a krátce orestujeme, aby získal vůní.
- Na plech s vysokými okraji přendáme prsa z pánve a zalijeme je citronovou šťávou.
- Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20-25 minut, dokud kuře není propečené a šťavnaté.
- Hotové kuře podáváme s přílohou podle vlastního výběru.