27. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuře s máslem a cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuře s máslem a cizrnou, který vám zaručeně zvedne náladu. Křupavá kuřecí kůže, šťavnaté maso a chuťová exploze cizrny s máslem vytvoří skvělou kombinaci. Nechte se okouzlit jednoduchostí přípravy a lahodností tohoto pokrmu. Sledujte náš recept a získejte inspiraci na nové chutě do vaší kuchyně.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 100g másla
  • 400g cizrny (odpuštěné)
  • sůl, pepř
  • česnek, petržel
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si osušte kuřecí prsa a osolte je a opepřete.
  2. Ohřejte pánvičku s olivovým olejem a na ní osmažte prsa z obou stran dozlatova.
  3. V druhé pánvi rozehřejte máslo, přidejte oloupaný a nakrájený česnek a promíchejte.
  4. Přidejte cizrnu a nechte vše krátce zpěnit. Přidejte na malé kostičky nakrájenou petržel a dochuťte solí a pepřem.
  5. Smažená kuřata položte na talíř a zalijte cizrňovou směsí z pánve. Podávejte s vařeným bramborem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *