10. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuře s mandlovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si ​výjimečnou chuť a jednoduchou přípravu s receptem na ⁤kuře s lahodnou mandlovou omáčkou. Tento jedinečný pokrm kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s bohatou omáčkou plnou jemných mandlových chutí. Připravte ‌si ho rychle a snadno s naším podrobným návodem a užijte⁣ si exoticky laděnou večeři plnou vynikajících příchutí. Nezapomeňte si připravit také přílohu, která bude dokonale ladit s touto delikatesou.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 100 g mandlí
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce másla
  • 2 ‍lžíce olivového oleje
  • čerstvá petrželka na⁣ ozdobení
  • sůl‌ a pepř dle chuti

Postup

  1. Mandle opražte‍ na pánvi, nechte vychladnout a nasekejte na hrubo.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nasekané šalotky a česnek. Osmažte dozlatova.
  3. Přidejte na kostky nakrájená kuřecí⁢ prsa a opékejte, dokud nezezlátnou ze všech⁢ stran.
  4. Přidejte máslo a nechte rozpustit. ‍Následně zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
  5. Přidejte nasekané mandle a‍ nechte vařit na středním ohni asi 10 minut.
  6. Přilijte smetanu ke‍ šlehání a nechte omáčku provařit asi 5 minut, dokud se mírně neindikuje.
  7. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji ⁢zahustit ‍trochou škrobu rozmíchaného ve ⁣vodě.
  8. Před‍ podáváním dochuťte solí a ⁤pepřem dle chuti.
  9. Pokrm podávejte posypaný⁤ čerstvě nasekanou‌ petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *