30. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kuře s kouskem Egypta
zdroj: Recepty 24/7

Tento autentický recept na kuře s kouskem Egypta vám přináší chuť Orientu přímo na talíř! Kuřecí maso je perfektně kořeněno exotickými arabskými kořeninami a podává se s jemnou kouskem Egypta omáčkou. Tento lahodný a snadno připravitelný pokrm je ideální pro ty, kteří touží po objevování nových chutí a chtějí ochutnat něco zcela odlišného. Pokuste se a přeneste se do kouzelné atmosféry Egypta při každém soustu!

Suroviny:

  • 1 kg kuřecího masa (prsa)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 400 g rajčatového pyré
  • šťáva z 1 citrónu
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • čerstvá petrželka na posypání

Postup:

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a cibuli s česnekem nasekejte nadrobno.
  2. V hrnci si rozehřejte olivový olej a osmahněte maso společně s cibulí a česnekem, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte koriandr, kmín, kurkumu, skořici, červený pepř a sůl. Promíchejte a nechte chvíli restovat, aby se koření uvolnilo vůně.
  4. Přidejte rajčatové pyré, citrónovou šťávu, kuřecí vývar a zázvor. Důkladně promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Kuře vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud není maso měkké a dochucené.
  6. Na závěr posypte nasekanou petrželkou a podávejte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *