23. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chcete připravit skvělé kuře s kořenovou zeleninou? Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit lahodné jídlo plné chuti a výživy. Kuřecí maso je prošpikováno aromatickými bylinkami a usmaženo na zlatavou kůrčičku. Kořenová zelenina zase přidává příjemnou sladkou chuť i křupavost. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept plný zdravých ingrediencí a udělejte si radost svému podnebí.
Recept na Kuře s kořenovou zeleninou
Suroviny
- 4 kusy kuřecího masa (např. prsa nebo stehna)
- 500 g kořenové zeleniny (mrkev, petrželová nať, celer, pór)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- koření podle chuti (např. sladká paprika, oregano, tymián)
- čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka, tymián)
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 180 stupňů C.
- Oloupeme a nakrájíme kořenovou zeleninu na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- V rendlíku nebo pekáči rozpustíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme, dokud nezezlátne a nezměkne.
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Přidáme k zelenině do rendlíku.
- Kuřecí maso osolíme, opepříme a dochutíme podle chuti vybraným kořením.
- Přikryjeme rendlík a pečeme v předehřáté troubě přibližně 60 minut, nebo dokud není kuřecí maso měkké a zelenina měkká a zlatě zabarvená.
- Hotové jídlo můžeme ozdobit čerstvými bylinkami a podávat s rýží nebo čerstvým chlebem.