14. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné české tradiční jídlo – kuře s knedlíkem a zelím. Tento recept je oblíbenou klasikou, která potěší všechny milovníky domácí kuchyně. S bílým masem kuřete, nadýchanými knedlíky a kyselým zelím vytvoříte skvělou kombinaci chutí, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. S naším receptem na kuře s knedlíkem a zelím se stanete skvělým kuchařem!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 cibule
- 500g zelí
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- 200ml mléka
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nařízněte kuřecí prsa do křížového tvaru a osolte je.
- Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte na pánvi. Přidejte nakrájené zelí a nechte dusit.
- V misce smíchejte mouku, vejce, mléko, sůl, pepř a majoránku. Vznikne vám těsto na knedlíky.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte malé kousky těsta na knedlíky.
- V pánvi smažte osolená kuřecí prsa z obou stran dozlatova.
- Sousto s knedlíkem a zelím podávejte s kuřecím masem. Dobrou chuť!