14. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuře s knedlíkem a zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné české tradiční⁣ jídlo – kuře s knedlíkem a zelím. Tento recept je oblíbenou klasikou, která potěší ‍všechny milovníky domácí kuchyně. S bílým masem kuřete, nadýchanými knedlíky a kyselým zelím vytvoříte⁢ skvělou⁢ kombinaci chutí, která zaručeně⁢ potěší vaše chuťové ‌buňky.‍ S naším receptem na kuře s knedlíkem a zelím se stanete⁣ skvělým kuchařem!

Suroviny

  • 4 ‌kuřecí prsa
  • 2 cibule
  • 500g zelí
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200ml mléka
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nařízněte kuřecí prsa ⁢do křížového tvaru a osolte je.
  2. Cibuli nakrájejte na kostičky​ a osmahněte na pánvi. Přidejte nakrájené zelí a nechte dusit.
  3. V misce smíchejte mouku, vejce, mléko, sůl, pepř a majoránku. Vznikne vám těsto na knedlíky.
  4. V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte malé kousky‍ těsta na knedlíky.
  5. V pánvi smažte osolená kuřecí prsa z obou stran ⁤dozlatova.
  6. Sousto ‍s knedlíkem a ⁤zelím podávejte s kuřecím masem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *