9. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuře s karamelem a křenem
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept⁣ na jedinečné kuře‌ s karamelem a‌ křenem! Tato lahodná ‌kombinace sladkého karamelového nálevu s ostrým křenem⁣ okouzlí vaše chuťové buňky. Připravte si šťavnaté kousky kuřecího masa, které budou obalené v bohaté a sladké karamelové omáčce, jíž dodává výraznost ostrý křen. Tento recept ⁢je skvělou volbou pro ‍milovníky netradičních chutí, kteří si rádi dopřávají​ nezapomenutelný gastronomický zážitek. Sledujte ⁣jednoduchý postup⁢ a vytvořte si svůj vlastní kuřecí pokrm ⁢plný harmonického souznění sladkého a ⁢ostrého.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích ‌prsou
  • 2 ⁢lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku, ⁤nasekané
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2​ lžíce křenu, nastrouhaného
  • sůl a pepř podle ⁢chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej při‌ střední teplotě.
  2. Přidejte cibuli ​a česnek a osmahněte je dozlatova.
  3. Přidejte kuřecí prsa a opékejte je z obou stran, dokud nebudou zlatavě hnědá.
  4. Přidejte hnědý‌ cukr a sójovou omáčku. Dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil.
  5. Pokračujte v pečení kuřecího masa, dokud je uvnitř dobře propečené.
  6. Přidejte nastrouhaný křen a promíchejte všechny ingredience dohromady. Případně můžete ‍dochutit ​solí a pepřem podle chuti.
  7. Podávejte kuře ‍s ‌karamelem a křenem s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *