17. 7. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře s holandským bramborovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Kuře s holandským bramborovým pyré je lahodné a jednoduché jídlo, které si zamilujete. Křehké kuře podávané s jemným bramborovým pyré ve spojení s lahodnou holandskou omáčkou zajistí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a okuste kouzlo tradiční chuťové harmonie.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 750g brambor
  • 100g másla
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte bramborové pyré. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte ve větším hrnci osolené vody.
  2. Mezitím osolte a opepřete kuřecí prsa z obou stran.
  3. Připravte si pánev a rozehřejte na ní máslo. Opečte na něm kuřecí prsa z obou stran dozlatova.
  4. Ve větší míse rozmačkejte uvařené brambory, přidejte máslo a smetanu a dobře promíchejte. Případně dochuťte solí a pepřem.
  5. Smažená kuřecí prsa podávejte s bramborovým pyré a můžete ozdobit petrželkou nebo šťávou z citronu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *