17. 7. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuře s holandským bramborovým pyré je lahodné a jednoduché jídlo, které si zamilujete. Křehké kuře podávané s jemným bramborovým pyré ve spojení s lahodnou holandskou omáčkou zajistí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a okuste kouzlo tradiční chuťové harmonie.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 750g brambor
- 100g másla
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte bramborové pyré. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte ve větším hrnci osolené vody.
- Mezitím osolte a opepřete kuřecí prsa z obou stran.
- Připravte si pánev a rozehřejte na ní máslo. Opečte na něm kuřecí prsa z obou stran dozlatova.
- Ve větší míse rozmačkejte uvařené brambory, přidejte máslo a smetanu a dobře promíchejte. Případně dochuťte solí a pepřem.
- Smažená kuřecí prsa podávejte s bramborovým pyré a můžete ozdobit petrželkou nebo šťávou z citronu.