17. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuře s dijonskou omáčkou je chutné a lahodné jídlo, které jistě potěší každého gurmána. V tomto receptu se spojují jemné kuřecí maso s bohatou a pikantní dijonskou omáčkou, která dodá jedinečnou chuť a aroma. S přidáním čerstvých bylinek, česneku a citronové šťávy získáte zaručeně lahodnou kombinaci chutí. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro rodinné večeře nebo zvláštní příležitosti. Užijte si toto výborné jídlo plné chutí a vůní!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce medu
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte dijonskou hořčici, med, česnek, sůl a pepř ve velké míse.
- Přidejte kuřecí prsa do směsi a dobře je obalte, aby byla kompletně pokrytá marinádou. Nechte marinovat po dobu nejméně 30 minut (ideálně přes noc) v ledničce.
- Na středně vysoké teplotě zahřejte olej v pánvi.
- Vyjměte kuřecí prsa z marinády a opatrně je přendejte do pánve. Smažte po dobu přibližně 6-8 minut na každé straně, dokud nejsou zlatavě hnědá a uvnitř už je nepříliš růžové.
- Vyjměte kuřecí prsa z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte smetanu a vařte na středním plameni, dokud se omáčka zahustí. Trvá to obvykle asi 3-4 minuty.
- Omáčku na talíři podávejte s kuřecími prsy a můžete ještě ozdobit petrželkou nebo čerstvými bylinkami podle chuti.