22. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kuře s citronem a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Tento úžasný recept na kuře s citronem a olivami v sobě skloubí dokonalou kombinaci chutí a vůní. Čerstvé kuřecí maso se připravuje s plátky citronu, které mu dodávají osvěžující kyselost, a olivami, které mu přidávají pikantní a slanou chuť. Tato jednoduchá, avšak elegantní kombinace ingrediencí je ideální volbou pro výjimečný oběd nebo večeři. Připravte si tento recept a získáte jedinečný zážitek z jídla plného bohatých a harmonických chutí.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 citrony
  • 200 g oliv
  • 4 stroužky česneku
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Do mísy vymačkáme šťávu z jednoho citronu a přidáme olivový olej. Přidáme prolisovaný česnek a dobře promícháme.
  2. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Přidáme je do mísy s marinádou a necháme je v ní lícem dolů odležet minimálně 30 minut nebo ideálně celou noc v lednici.
  3. Po uplynutí času předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
  4. Vyklepeme maso na placičku a osolíme a opepříme ze všech stran.
  5. Citrony nakrájíme na kolečka.
  6. V rozehřáté pánvi rozpustíme trochu olivového oleje a na něm opečeme kuřecí prsa ze všech stran, dokud nezhnědnou.
  7. Poté přeneseme maso do pekáče a kolem něj rozložíme kolečka citronu a olivy.
  8. Pekáč přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut, dokud kuřecí maso není dokonale propečené.
  9. Hotové kuře s citronem a olivami můžeme podávat s vařeným rýží nebo čerstvým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *