25. 12. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuře s bylinkovou krustou je lahodné jídlo, které spojuje šťavnaté kuřecí maso s aromatickými bylinkami. Tento recept vám ukáže, jak připravit kuře s chutnou křupavou krustou plnou bylinových přísad. S tímto jednoduchým a lahodným receptem si dopřejte výtečné kuře, které zaujme svým křehkým povrchem a jemnou bylinkovou vůní. Navíc si můžete být jisti, že vaše kuře bude plné chuti a skvěle se hodí jako hlavní jídlo na rodinné oslavy nebo jen jako oběd či večeře pro vás a vaše blízké. Dopřejte si kulinářský zážitek s kuřetem s bylinkovou krustou a udělejte si radost.
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou
- 2 lžíce čerstvých bylinek (např. rozmarýn, tymián, petržel)
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 citron (šťáva a stroužek)
- 2 lžíce strouhanky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte čerstvé bylinky, stroužek česneku, šťávu z citronu, olivový olej, sůl a pepř v misce.
- Marinujte kuřecí prsa v připravené směsi po dobu nejméně 30 minut.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Vezměte kuřecí prsa z marinády a posypte je strouhankou, kterou jste smíchali se stroužkem česneku.
- Dejte kuřecí prsa na plech vyložený pečícím papírem a pečte je asi 20-25 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědá a uvnitř pečená.
- Servírujte kuřecí prsa s bylinkovou krustou s přílohou podle vašeho výběru.