29. 11. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Kuře s bylinkami a vínem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo kulinářství s naším receptem na kuře s bylinkami a vínem! Tento jednoduchý, ale výjimečně lahodný pokrm přináší dokonalou harmonii chutí, které potěší každého gurmána. Aromatizované čerstvými bylinkami a ušlechtilým vínem, naše kuře se rozplývá na jazyku a zůstává šťavnaté a plné chuti. Navštivte náš web pro kompletní recept a tipy na přípravu, které z vaší večeře učiní nezapomenutelný kulinářský zážitek. Ideální volba pro rodinné obědy i slavnostní večeře. Připravte si kuře s bylinkami a vínem a staňte se hvězdou vaší kuchyně!

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • 250 ml bílého vína
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • Pár čerstvých bylinek pro ozdobu (např. petrželka, tymián)

Postup

  1. Preheat your oven to 190°C (375°F).
  2. Kuře důkladně umyjte a osušte papírovými utěrkami.
  3. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
  4. Kuře zevnitř i zvenku osolte, opepřete a natřete olivovým olejem.
  5. Do břišní dutiny kuřete vložte plátky česneku a půlku bylinek.
  6. Kuře vložte do pekáče a povrch posypete zbylými bylinkami.
  7. Přidejte bílé víno do pekáče okolo kuřete.
  8. Pečte v předehřáté troubě po dobu asi 1 hodiny a 15 minut nebo dokud není kuře zlatavě upečené a šťávy vytekou čisté, když se do masa zapíchne nůž.
  9. Během pečení kuře několikrát polijte vytvořenou šťávou z pekáče, aby zůstalo šťavnaté a křupavé na povrchu.
  10. Hotové kuře vyjměte z trouby a nechte několik minut odpočinout.
  11. Před podáváním ozdobte čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *