15. 12. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Chutné a lahodné recept na kuře s bramborovým pyré a šťavelovou omáčkou, který zaručeně oslní vaše chuťové buňky. Připravte si křupavě upečené kousky kuřecího masa, hladké bramborové pyré a osvěžující omáčku ze šťavelu. Skvělá kombinace lahodných chutí pro vaši domácí večeři! Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 500g brambor
- 200ml smetany ke šlehání
- 100g másla
- 200g šťavelu
- 1 cibule
- sůl, pepř, olej
Postup
- Nejprve si oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme ve vodě s trochou soli, dokud nezměknou.
- V druhém hrnci uvaříme šťavel s cibulí, kterou jsme nakrájeli na drobné kousky. Po uvaření šťavelu cibuli vyndáme.
- Na pánvi si opečeme kuřecí prsa, která jsme osolili a opepřili. Poté je dáme stranou odpočinout.
- Připravíme si bramborové pyré – uvařené brambory rozmixujeme s máslem a smetanou, dochutíme solí a pepřem.
- Pokud je šťavel dostatečně měkký, rozmixujeme ho na hladkou omáčku a dochutíme solí a pepřem.
- Soustoříme pokrm - na talíři nejdříve připravíme bramborové pyré, které překryjeme plátky kuřecího masa a zalijeme šťavelovou omáčkou.