28. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na kuře? Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci kuřecího masa s hladkým bramborovým pyré a pikantní pepřovou omáčkou. Sledujte jednoduché kroky a začněte vařit nyní!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 500 g brambor
- 300 ml mléka
- 30 g másla
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce mouky
- 400 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- Čerstvě mletý pepř
Postup
- Nejprve si připravíme kuře. Můžeme ho nakrájet na menší kousky nebo nechat celé, podle chuti. Osolíme a opepříme z obou stran.
- V hrnci si připravíme slanou vodu a vaříme brambory, dokud nejsou měkké. Poté je slijeme a rozmixujeme s mlékem a máslem na jemné bramborové pyré. Ochutíme solí a pepřem.
- V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej a osmahneme kuře z obou stran dozlatova. Poté ho vyjmeme z pánve a necháme odpočinout na talíři.
- Do stejné pánve přidáme nasekanou cibuli a česnek. Smažíme dozlatova.
- Přidáme mouku a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
- Postupně přiléváme kuřecí vývar a smetanu, stále mícháme, dokud se omáčka nezačne zhoustnout.
- Přidáme čerstvě mletý pepř podle chuti a necháme provařit. Omáčku dochutíme solí, pokud je potřeba.
- Kuřecí maso znovu vložíme do pánve a necháme ho probéct v omáčce několik minut, aby se prohřálo a propojilo s omáčkou.
- Servírujeme kuře s bramborovým pyré a pepřovou omáčkou.