22. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pokrm „Kuře s bramborovou kaší“ je lahodná a vyvážená kombinace kuřecího masa s jemnou bramborovou kaší. Tento recept je ideální volbou pro všechny, kdo hledají jednoduchý, chutný a sýtý pokrm. Kuřecí maso je pečené do zlatova a podává se s bohatou omáčkou a lahodnou bramborovou kaší. Výsledkem je lahodná a sýtá večeře, která potěší celou rodinu. Nechte se inspirovat tímto tradičním českým receptem a vyzkoušejte, jak výtečně si pochutnáte na kuřeti s bramborovou kaší.
Suroviny:
- 2 kuřecí prsa
- 500 g brambor
- 50 g másla
- 100 ml mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Kuřecí prsa omyjte a osušte ubrouskem.
- Na pánvi zahřejte olej a osolte prsa z obou stran. Smažte je zhruba 5 minut z každé strany, dokud nejsou zlatavě hnědá.
- V hrnci uvařte oloupané brambory do měkka. Poté je sceďte a přidejte do hrnce.
- Přidejte máslo a mléko k bramborám. Smažená kuřecí prsa nakrájejte na plátky a přidejte je také do hrnce.
- Směs dobře promíchejte a za stálého míchání povařte, dokud kaše nezíská požadovanou konzistenci.
- Pokud je kaše příliš hustá, přidejte trochu mléka. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Skuhnuvší směs servírujte na talíře a podávejte teplé.