7. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
Kuře s bramborami a zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na tradiční české ‍jídlo – kuře s bramborami a ⁣zelím. Tento lahodný pokrm kombinuje grilované‌ kuřecí maso ⁤s dušenými ‌bramborami a kyselým⁤ zelím. Ideální‍ pro rychlý a chutný ‌oběd nebo večeři. Získáte recept plný ​chutí a vůní tradiční české kuchyně! Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 kg brambor
  • 1 hlávka zelí
  • sůl
  • pepř
  • majčipán
  • olej

Postup

  1. Nejprve ⁤si připravíme kuřecí stehna – osolíme, opepříme a pokapeme olejem.​ Dáme⁢ do trouby a pečeme⁣ při 180°C asi 45 minut.
  2. Mezitím oloupeme brambory ‌a​ nakrájíme je na ⁣menší kousky. Uvaříme ​je ve slané vodě do měkka.
  3. Zelí nakrájíme na proužky a osmahneme na pánvi s olejem. ⁢Přidáme sůl a pepř ⁤podle chuti a⁢ dusíme pod pokličkou asi 20⁣ minut.
  4. Pokud‍ jsou brambory uvařené, scedíme je a ​rozmačkáme na kaši. Přidáme trochu oleje a dochutíme‌ majčipánem.
  5. Smažené kuře ⁤podáváme s bramborovou kaší a dušeným zelím. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *