7. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční české jídlo – kuře s bramborami a zelím. Tento lahodný pokrm kombinuje grilované kuřecí maso s dušenými bramborami a kyselým zelím. Ideální pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Získáte recept plný chutí a vůní tradiční české kuchyně! Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 1 kg brambor
- 1 hlávka zelí
- sůl
- pepř
- majčipán
- olej
Postup
- Nejprve si připravíme kuřecí stehna – osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Dáme do trouby a pečeme při 180°C asi 45 minut.
- Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na menší kousky. Uvaříme je ve slané vodě do měkka.
- Zelí nakrájíme na proužky a osmahneme na pánvi s olejem. Přidáme sůl a pepř podle chuti a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- Pokud jsou brambory uvařené, scedíme je a rozmačkáme na kaši. Přidáme trochu oleje a dochutíme majčipánem.
- Smažené kuře podáváme s bramborovou kaší a dušeným zelím. Dobrou chuť!