1. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuře s bazalkou a chilli
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na křupavé kuřecí kousky s aroma bazalky a pikantním chilli. Ochutnejte jedinečnou kombinaci chuti a zaujměte své chuťové buňky s tímto lahodným jídlem. S příjemnou vůní a výraznou chutí je tento recept ideální volbou pro milovníky exotických pokrmů. Sledujte jednoduché kroky a užijte si domácí gurmánský zážitek.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 1 svazek bazalky
  • 2 chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na začátek si připravíme marinádu. V mixéru rozmixujeme bazalku, chilli papričky, olivový olej, oloupané stroužky česneku a sůl a pepř podle chuti.
  2. Kuřecí prsní řízky naklepeme, aby se marináda lépe vstřebala do masa. Poté maso potřeme připravenou marinádou a necháme odležet alespoň hodinu.
  3. Předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a kuřecí maso na něj položíme.
  4. Maso pečeme v troubě asi 25 minut, dokud není krásně zlatavé a propečené.
  5. Smažené kuře podáváme s rýží nebo bramborami a sezamovým semínkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *