1. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na křupavé kuřecí kousky s aroma bazalky a pikantním chilli. Ochutnejte jedinečnou kombinaci chuti a zaujměte své chuťové buňky s tímto lahodným jídlem. S příjemnou vůní a výraznou chutí je tento recept ideální volbou pro milovníky exotických pokrmů. Sledujte jednoduché kroky a užijte si domácí gurmánský zážitek.
Suroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 1 svazek bazalky
- 2 chilli papričky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na začátek si připravíme marinádu. V mixéru rozmixujeme bazalku, chilli papričky, olivový olej, oloupané stroužky česneku a sůl a pepř podle chuti.
- Kuřecí prsní řízky naklepeme, aby se marináda lépe vstřebala do masa. Poté maso potřeme připravenou marinádou a necháme odležet alespoň hodinu.
- Předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a kuřecí maso na něj položíme.
- Maso pečeme v troubě asi 25 minut, dokud není krásně zlatavé a propečené.
- Smažené kuře podáváme s rýží nebo bramborami a sezamovým semínkem.