12. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře Provensálský
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a aromatický recept na kuře Provensálský obsahuje kousky kuřecího masa marinované v bylinkové směsi, doplněné očerstvujícími zeleninou a olivami. Tento tradiční jídlo je snadno připravitelné a skvěle se hodí jako hlavní chod pro rodinné i společenské večeře. Využijte naší jednoduché a podrobné receptury a užijte si výtečnou kombinaci chutí a vůní jiho-francouzské kuchyně!

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 200 g cherry rajčat, rozpolovit
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného máty
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Kuřecí prsa omyjte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte je na menší kousky.
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte kuřecí kousky z obou stran dozlatova. Poté je vyjměte z pánve a odložte stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Smažte je a míchejte asi 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
  4. Přidejte cherry rajčata, sušené oregano a mátu. Dochutíme solí a pepřem dle chuti. Vařte dalších 5 minut, dokud se rajčata nezhroutí a vytvoří se omáčka.
  5. Vraťte kuřecí kousky zpět do pánve a nechte vařit v omáčce dalších 10 minut, dokud není maso dokonale propečené a omáčka se na něj přilepí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *