12. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a aromatický recept na kuře Provensálský obsahuje kousky kuřecího masa marinované v bylinkové směsi, doplněné očerstvujícími zeleninou a olivami. Tento tradiční jídlo je snadno připravitelné a skvěle se hodí jako hlavní chod pro rodinné i společenské večeře. Využijte naší jednoduché a podrobné receptury a užijte si výtečnou kombinaci chutí a vůní jiho-francouzské kuchyně!
Suroviny:
- 4 kousky kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 200 g cherry rajčat, rozpolovit
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného máty
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Kuřecí prsa omyjte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte je na menší kousky.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte kuřecí kousky z obou stran dozlatova. Poté je vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Smažte je a míchejte asi 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte cherry rajčata, sušené oregano a mátu. Dochutíme solí a pepřem dle chuti. Vařte dalších 5 minut, dokud se rajčata nezhroutí a vytvoří se omáčka.
- Vraťte kuřecí kousky zpět do pánve a nechte vařit v omáčce dalších 10 minut, dokud není maso dokonale propečené a omáčka se na něj přilepí.