5. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuře provençalský plný slunečnicových rajčat, oliv a bylinek. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro každodenní večeři plnou bohaté chuťové palety Provence. Sledujte náš krok za krokem návod a vytvořte si doma tento lahodný francouzský pokrm!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, papriky a nakrájená kuřecí prsa.
- Přidejte nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a tymián. Smažte, dokud rajčata nezměknou.
- Po dochucení solí a pepřem můžete hotový pokrm podávat s čerstvým chlebem nebo rýží.