16. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře Provençale s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Toto lahodné kuře Provençale s bylinkovou omáčkou je perfektní volbou pro všechny milovníky francouzské kuchyně. Zárukou úspěchu jsou kuřecí kousky smažené dozlatova a poté podávané s bohatou omáčkou plnou bylinek, která dodává jídlu nezapomenutelnou chuť. Připravte si tuto lahůdku snadno a rychle a vychutnejte si nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Recept na Kuře Provençale s bylinkovou omáčkou

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 250 ml vývaru
  • 2 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Kuřecí prsa osolíme a opepříme ze všech stran.
  3. V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
  4. Přidáme kuřecí prsa a orestujeme je ze všech stran, dokud nezezlátnou.
  5. Přidáme sušené bylinky (oregano a tymián) a osmahneme je spolu s kuřecími prsy, aby uvolnily svůj aroma.
  6. Poté zalijeme vývarem a přidáme rajčatový koncentrát. Promícháme a necháme vařit při mírném varu 15-20 minut, dokud kuřecí prsa nejsou dokonale propečená a omáčka se zredukuje.
  7. Na závěr přidáme smetanu ke šlehání a petrželku. Dochutíme solí a pepřem podle chuti, a vaříme dalších 2-3 minuty, dokud se omáčka nezahustí.
  8. Servírujeme kuřecí prsa s bylinkovou omáčkou a můžeme je podávat s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *