27. 3. 2025
Autor: Stanislav Urban
Kuře po louisiansku
zdroj: Recepty 24/7

Objevte autentický recept na „Kuře po louisiansku“ – lahodné jídlo inspirované bohatou ⁣kuchyní amerického jihu.‌ Tento recept skvěle kombinuje ‍pikantní koření, čerstvé bylinky a šťavnaté kuřecí ‍maso, čímž vytváří‌ nezapomenutelný⁣ gastronomický zážitek. ​Navíc nabízíme jednoduché kroky a praktické tipy pro​ přípravu. ​Připravte si doma ⁢pravou louisianskou​ pochoutku s naším osvědčeným receptem. Ideální volba pro rodinné obědy nebo pohostinné​ večeře!

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • 2 lžíce⁤ kajenského pepře
  • 1 ‌lžíce drceného česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1⁣ lžička černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 velká cibule, nakrájená na kroužky
  • 250 ml kuřecího ‍vývaru
  • Sok⁢ z 1 citronu

Postup

  1. Pečicí troubu předehřejte na 190 °C.
  2. V míse smíchejte kajenský pepř, drcený česnek, tymián, oregano,⁢ černý pepř a sůl.
  3. Kuře⁢ umyjte ⁣a osušte. Poté ho zvenku i zevnitř ⁤důkladně potřete připravenou kořenící směsí.
  4. Do kastroly nalijte olivový olej a⁢ na středně silném ohni osmahněte nasekaný česnek a cibuli dozlatova.
  5. Přidejte kuře a ‍krátce ​ho ​z každé strany opečte, aby se zatáhla​ kůže.
  6. Přilijte kuřecí vývar a citronový ​džus. Pokračujte v ⁢pečení kuřete v‍ předehřáté troubě asi 1 hodinu,⁤ nebo dokud není kuře dobře ⁢upečené a šťavnaté. Během pečení kuře občas polévejte výpekem.
  7. Hotové kuře vyjměte z trouby a nechte chvíli⁢ odpočívat. Poté ho nakrájejte ⁤a ​podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *