26. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře Normandsky s jablky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na Kuře Normandsky s jablky, který vám zaručeně zaujme svojí kombinací jemné kuřecí pečeně a sladkokyselých jablek. Tento tradiční francouzský pokrm je snadno připravitelný a skvěle chutná. Nechte se okouzlit jedinečným spojením chutí!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 velká jablka
  • 100g másla
  • 1 cibule
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme na kostičky nakrájená prsa kuřecího masa a chvíli opékáme.
  3. Jablka oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na plátky. Přidáme k masu do pánve.
  4. Přilijeme smetanu, promícháme a přidáme lžíci hladké mouky. Lehce osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme nasekaný tymián.
  5. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut, nebo dokud maso není měkké.
  6. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *