9. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře na vínu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuře na vínu s tenkou omáčkou a aromatickými bylinkami. Kuřecí kousky jsou nejprve opékané, poté se dusí v červeném víně spolu s cibulí, zeleninou a kořením. Výsledkem je dokonale jemné maso, které se krásně rozpadá a omáčka získá bohatou chuť. Připravte si tento půvabný pokrm pro rodinnou večeři nebo jako hostinskou specialitu. Vaše chuťové pohárky budou nadšené!

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml červeného vína

Postup

  1. Kuře omyjte a nakrájejte na menší kusy.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte v něm kuře z každé strany, dokud není zlatě hnědé.
  4. Přidejte cibuli a česnek a orestujte je do změknutí.
  5. Pokud je potřeba, osolte a opepřete.
  6. Přilijte červené víno a nechte vařit, dokud se nezkaramelizuje a nezredukuje na téměř polovinu.
  7. Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni přibližně 1 hodinu, dokud není kuře měkké a šťáva nezhustne.
  8. Servírujte s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *