17. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře na vineře s hříbkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuře na vineře s hříbkovou omáčkou. Tento chutný pokrm je skvělou volbou pro večeři plnou aromatů, které si zamilují všichni milovníci dobové kuchyně. Získejte inspiraci a připravte si tento lahodný pokrm díky našemu jednoduchému receptu. Vaše chuťové buňky budou nadšené!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 200g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250ml smetany ke vaření
  • olej, sůl, pepř, tymián, hladká mouka

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli, nakrájejte hříbky na plátky a prolisujte česnek.
  2. V pánvi si rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova. Poté přidejte hříbky a česnek a smažte dalších pár minut.
  3. Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání zalijte smetanou ke vaření. Nechte omáčku provařit a dochuťte tymiánem, solí a pepřem.
  4. V další pánvi si osmažte kuřecí kousky do zlatova a poté zalijte omáčkou. Nechte chvíli povařit a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *