25. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Naše recept na kuře na vinegrette je jednoduchý, ale lahodný. Kombinace šťavnatého kuřecího masa s osvěžující vinegretou ze zeleniny je neodolatelná. Připravte si tento vyvážený pokrm plný chuti a vitamínů. Vaše chuťové pohárky se rozhodně budou radovat!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- čerstvá bylinková směs (petrželka, bazalka, tymián)
Postup
- Do mísy smíchejte olivový olej, vinný ocet, hořčici a med. Přidejte sůl, pepř a posekané bylinky. Dobře promíchejte.
- Kuřecí prsa opláchněte a osušte. Jemně je naklepejte, aby byla stejně silná po celé ploše. Nocujte v marinádě z vinegrette nejméně 30 minut (ideálně v lednici přes noc).
- Před pečením nechte kuřecí prsa získat pokojovou teplotu. Rozpálte grilovací pánev, přidejte trochu oleje a opatrně položte kuřecí prsa na rozpálený povrch.
- Připravte si grilovací přístroj nebo troubu vyhřátou na 200°C. Přendejte z grilovací pánve na rošt a pečte asi 15 minut dozlatova (nebo do teploty 75°C v nejtlustším místě).
- Z každé strany opečené kuřecí prsovy ochutnejte a případně dochuťte solí nebo octem podle chuti.
- Suroviny podávejte s čerstvým salátem a pečenými bramborami.