7. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře na vařeném víně
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na přípravu kuřete na vařeném víně. Tato chutná a šťavnatá pokrm je ideální volbou pro večeři s rodinou nebo přáteli. Suroviny nejsou složité a proces vaření je rychlý a snadný. Užijte si ho s chutným přílohou jako třeba bramborovým kaší nebo domácím chlebem. Zároveň si dopřejte relaxaci s sklenkou oblíbeného vína. Zkuste tento recept ještě dnes a nechte se unést jeho bohatou chuťovou paletou!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou bez kostí
  • 1 l bílého vína
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 bobkové listy
  • sůl a pepř
  • olej

Postup

  1. Nejprve si oloupeme cibule a nakrájíme je na plátky. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
  2. V hrnci smícháme bílé víno s cibulí, česnekem, bobkovými listy, solí a pepřem. Necháme zahřát do varu.
  3. Do vroucího vína vložíme kuřecí prsa a vaříme asi 20 minut, dokud maso není hotové.
  4. Kuře vyjmeme z vývaru a necháme odpočinout. Vývar můžeme použít na omáčku.
  5. Kuřecí prsa můžeme podávat s omáčkou z vývaru a rýží nebo pečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *