7. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na přípravu kuřete na vařeném víně. Tato chutná a šťavnatá pokrm je ideální volbou pro večeři s rodinou nebo přáteli. Suroviny nejsou složité a proces vaření je rychlý a snadný. Užijte si ho s chutným přílohou jako třeba bramborovým kaší nebo domácím chlebem. Zároveň si dopřejte relaxaci s sklenkou oblíbeného vína. Zkuste tento recept ještě dnes a nechte se unést jeho bohatou chuťovou paletou!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou bez kostí
- 1 l bílého vína
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 bobkové listy
- sůl a pepř
- olej
Postup
- Nejprve si oloupeme cibule a nakrájíme je na plátky. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
- V hrnci smícháme bílé víno s cibulí, česnekem, bobkovými listy, solí a pepřem. Necháme zahřát do varu.
- Do vroucího vína vložíme kuřecí prsa a vaříme asi 20 minut, dokud maso není hotové.
- Kuře vyjmeme z vývaru a necháme odpočinout. Vývar můžeme použít na omáčku.
- Kuřecí prsa můžeme podávat s omáčkou z vývaru a rýží nebo pečenými brambory.