15. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře na provensálský způsob
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte chutný a aromatický recept na kuře na provensálský způsob! Tento klasický francouzský pokrm vás okouzlí svou jednoduchostí i bohatým chuťovým zážitkem. Kuřecí maso je smažené do zlatova a pak podáváno v omáčce z rajčat, česneku, oliv a provensálských bylin. S láskou připravte tento jednoduchý, ale elegantní pokrm a dopřejte si pravou francouzskou kuchyni. Sledujte náš recept a užijte si nezapomenutelný gastronomický zážitek!

Suroviny:

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 400 g rajčat bez slupek, nasekaná
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme všechny suroviny.
  2. V rendlíku rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm kuřecí stehna z obou stran, dokud nezezlátnou.
  3. Vložíme do rendlíku cibuli a česnek a smažíme je dozlatova.
  4. Přidáme papriky a krátce je restujeme.
  5. Do směsi přidáme rajčata, oregano, tymián, sůl a pepř.
  6. Poté přikryjeme rendlík a necháme kuře dusit při nízké teplotě asi 40 minut, nebo dokud maso není měkké a šťáva je podušena.
  7. Hotové kuře můžeme podávat samotné nebo s rýží či bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *