25. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuře na pomeranči s křupavým červeným zelím. Tato chutná kombinace citrusové svěžesti a sladkosti červeného zelí určitě potěší vaše chuťové buňky! S tímto receptem se osvěžte a užijte si skvělou chuťovou kombinaci.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 pomeranče
- 1 malá hlávka červeného zelí
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce hořčice
- soľ, pepř
Postup
- Umyjte kuřecí prsa a nakrájejte je na menší kousky.
- Pomeranče oloupejte a rozkrojte na půlky.
- Červené zelí nastrouhejte na jemné proužky.
- Cibuli a česnek nadrobno nasekejte.
- Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek, přidejte kuřecí maso a opečte z obou stran.
- Přidejte strouhané zelí, zalijte pomerančovou šťávou a přidejte kůry z pomerančů.
- Za stálého míchání přidejte med, hořčici, sůl a pepř podle chuti.
- Dušte na mírném ohni asi 20 minut, dokud maso není měkké a omáčka dobře promíchána.
- Podávejte s rýží nebo pečenými brambory.