25. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuře na pomeranči s červeným zelím.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept⁣ na lahodné kuře na pomeranči s křupavým červeným zelím. Tato chutná kombinace ⁣citrusové svěžesti​ a sladkosti červeného zelí‌ určitě⁤ potěší vaše chuťové buňky! S tímto receptem⁣ se osvěžte ⁣a užijte si skvělou chuťovou ⁣kombinaci.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 pomeranče
  • 1 malá hlávka červeného zelí
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1⁣ lžíce hořčice
  • soľ, pepř

Postup

  1. Umyjte kuřecí prsa a⁣ nakrájejte je⁢ na ‌menší kousky.
  2. Pomeranče oloupejte a rozkrojte na půlky.
  3. Červené zelí nastrouhejte na‌ jemné proužky.
  4. Cibuli a česnek nadrobno nasekejte.
  5. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek, přidejte kuřecí maso a opečte ‍z obou stran.
  6. Přidejte strouhané zelí,‌ zalijte⁣ pomerančovou šťávou a přidejte kůry z pomerančů.
  7. Za stálého⁢ míchání přidejte med, hořčici, sůl a⁤ pepř podle chuti.
  8. Dušte na ⁣mírném ohni asi 20 minut, dokud maso není měkké a⁣ omáčka ​dobře promíchána.
  9. Podávejte s rýží nebo pečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *