6. 10. 2024
Autor: Stanislav Urban
Kuře na paprice New Orleans
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte kouzlo Louisiana s receptem na „Kuře na paprice New Orleans“. Tento recept kombinuje pikantní a bohaté chutě, které jsou charakteristické pro kuchyni New Orleans. S použitím tradičních koření, jako je paprika, oregáno a tymián, tento recept vytváří nezapomenutelnou chuť, která osloví celou rodinu. Postupujte podle našich jednoduchých kroků a připravte si doma autentické kuře na paprice. Ideální pro každou příležitost, ať už je to rodinný oběd nebo večerní setkání s přáteli. Užijte si kulinářský výlet do New Orleans s tímto lákavým jídlem!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička cajunského koření
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  • Očistěte kuřecí prsa a osušte je. Pokračujte osolením a opepřením, a následně je obalte v paprice, cajunském koření a česnekovém prášku.
  • Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa na něm z každé strany krátce opečte, abyste je zapekli a uzavřeli v nich šťávy. Kuřecí prsa pak vyjměte a odložte stranou.
  • Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a obě papriky, restujte do změknutí zeleniny. Poté přidejte nakrájený česnek a restujte dalších pár minut, dokud česnek nezačne vonět.
  • Vraťte kuřecí prsa zpět na pánev, přilijte kuřecí vývar a smetanu. Pomalu dusíte, dokud kuřecí prsa nebudou plně uvařená a omáčka se nezačne zahušťovat. Během vaření omáčku občas promíchejte.
  • Podávejte s rýží, těstovinami nebo jinou přílohou dle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *