14. 1. 2025
Autor: Stanislav Urban
Kuře na novoorleanský způsob
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chuť pravého amerického jihu s naším receptem na „Kuře na novoorleanský způsob“. Tento jedinečný a aromatický pokrm plný bohatých chutí Vás zavede přímo do srdce New Orleans. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který je perfektní pro rodinné obědy nebo sváteční večeře. Podávejte s křupavými brambory a čerstvou zeleninou pro dokonalý gastronomický zážitek. Klikněte a připravte si kuře na novoorleanský způsob jako šéfkuchař!

Suroviny

  • 1 celé kuře (rozporcované na porce)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 šálek nakrájených rajčat (z konzervy)
  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 1/2 šálku nakrájeného celeru
  • 2 polévkové lžíce nakrájené jarní cibulky (pro ozdobu)

Postup

  1. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
  2. Do pánve přidejte kuřecí kousky a zprudka je opečte z každé strany dozlatova. Poté kuře vyjměte a odložte stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte cibuli, česnek, zelenou papriku a celer a smažte, dokud zelenina nezměkne a lehce se nezabarví.
  4. Přimíchejte mletou papriku, oregano, tymián, kajenský pepř, sůl a černý pepř. Vařte a míchejte asi 1 minutu, aby se koření uvolnila.
  5. Vraťte kuře zpět do pánve a přidejte kuřecí vývar a rajčata. Přiveďte k varu.
  6. Zmírněte teplotu, přikryjte a nechte pomalu dusit asi 25 minut.
  7. Přimíchejte rýži, znovu přikryjte a vařte dalších 20–25 minut, dokud není rýže měkká a tekutina absorbována.
  8. Pokrm před podáváním posypte jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *