14. 1. 2025
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Objevte chuť pravého amerického jihu s naším receptem na „Kuře na novoorleanský způsob“. Tento jedinečný a aromatický pokrm plný bohatých chutí Vás zavede přímo do srdce New Orleans. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který je perfektní pro rodinné obědy nebo sváteční večeře. Podávejte s křupavými brambory a čerstvou zeleninou pro dokonalý gastronomický zážitek. Klikněte a připravte si kuře na novoorleanský způsob jako šéfkuchař!
Suroviny
- 1 celé kuře (rozporcované na porce)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 šálek nakrájených rajčat (z konzervy)
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 1/2 šálku nakrájeného celeru
- 2 polévkové lžíce nakrájené jarní cibulky (pro ozdobu)
Postup
- Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
- Do pánve přidejte kuřecí kousky a zprudka je opečte z každé strany dozlatova. Poté kuře vyjměte a odložte stranou.
- Do stejné pánve přidejte cibuli, česnek, zelenou papriku a celer a smažte, dokud zelenina nezměkne a lehce se nezabarví.
- Přimíchejte mletou papriku, oregano, tymián, kajenský pepř, sůl a černý pepř. Vařte a míchejte asi 1 minutu, aby se koření uvolnila.
- Vraťte kuře zpět do pánve a přidejte kuřecí vývar a rajčata. Přiveďte k varu.
- Zmírněte teplotu, přikryjte a nechte pomalu dusit asi 25 minut.
- Přimíchejte rýži, znovu přikryjte a vařte dalších 20–25 minut, dokud není rýže měkká a tekutina absorbována.
- Pokrm před podáváním posypte jarní cibulkou.